Η παραλία Κανούλι είναι ένας μικρός κρυμμένος παράδεισος στις νοτιοδυτικές ακτές της Κέρκυρας.

Η γαλήνια αίσθηση που δίνει στους επισκέπτες της η παραλία έρχεται σε αντίθεση με το πιο άγριο τοπίο της, καθώς ως γνήσια συνέχεια της παραλίας Χαλικούνας, τις περισσότερες ημέρες τα νερά της έχουν κύμα.
Ο σχετικά δύσβατος δρόμος προς τη παραλία Κανούλι είναι ένας ακόμη λόγος που δεν έχει δεχθεί παρεμβάσεις και τουριστικές υποδομές.
Μέσα από ένα χωματόδρομο και τη διαδρομή με τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες των ελαιόδεντρων του νησιού, θα φθάσετε στη θέα της ενός χιλιομέτρου παραλίας που καλύπτεται με άμμο, την οποία θα προσεγγίσετε με την κατάβαση σας από την σιδερένια σκάλα που βρίσκεται εκεί.

Ένας μικρός κρυμμένος παράδεισος στις νοτιοδυτικές ακτές της Κέρκυρας.

Επιπρόσθετα μετά το μπάνιο σας μπορείτε αν βρείτε στις γειτονικές παραλίες Σκίδι και Πρασούδι αλλά και στον δρόμο πριν από την παραλία του Χαλικούνα, θα βρείτε διάσπαρτα ταβερνάκια για να απολαύσετε παραδοσιακό φαγητό ή θαλασσινά. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τους επισκέπτες του νησιού είναι και η εξερεύνηση του κοντινού γραφικού οικισμού Άγιος Ματθαίος που βρίσκεται ανοδικά στον κεντρικό δρόμο που συναντάτε πριν επιλέξετε την πορεία για τις προαναφερθείσες παραλίες .

Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe