Μια τεράστια αμμουδιά χωρίζει τη λίμνη από τη θάλασσα και στο βάθος το βλέμμα σας δε μπορεί παρά να χαθεί στις εναλλαγές του πράσινου τοπίου, του έντονου μπλε της λίμνης και τους χρωματισμούς της θάλασσας που απλώνεται στα πόδια σας.

Λόγω της μεγάλης της έκτασης θα είναι δύσκολο να την εξερευνήσετε σε μια σας επίσκεψη, γι’αυτό θα επιστρέφετε πάντα για να δείτε κάτι ακόμη.

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Ο Χαλικούνας είναι μια παραλία ιδανική για όσους αγαπούν το πιο άγριο τοπίο και την φύση η οποία το έχει προικίσει με ανέμους .

Έτσι πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν την παραλία και για την δυνατότητα που παρέχει για Kite surfing ή Wind surfing ,για τα οποία έχει συνήθως  ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που βοηθούν στην πραγματοποίηση τους.

Συχνά διοργανώνονται και στην ευρύτερη περιοχή περιβαλλοντικοί περίπατοι άλλα και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Η λίμνη Κορισσίων

Η λίμνη Κορισσίων της οποίας είναι μέρος, είναι και η μεγαλύτερη στο νησί.

Αποτελεί έναν σπουδαίας σημασίας υδροβιότοπο, πόλο έλξης  126 διαφορετικών ειδών πουλιών, όπως πάπιες, φλαμίγκο , κορμοράνους ,σφυχταριά και αμέτρητες εντυπωσιακές πεταλούδες.

Στην περίπου 6.000 στρεμμάτων έκταση της Λίμνης, προστατευόμενης με συνθήκη Natura, περιλαμβάνονται παράκτιες περιοχές, οι διάσημες για τη περιοχή Αμμοθίνες που φτάνουν μέχρι και τα 15 μέτρα και το ιδιαίτερης ομορφιάς Κεδροδάσος .

Στην εμπειρία σας από αυτή την εκπληκτική λιμνοθαλάσσα μπορείτε να προσθέσετε και τα άσπρα κρίνα που βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία αλλά και τα 14 διαφορετικά είδη ορχιδέας.

Συνεργάτες
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe